Lifestyle Boutique
Blaricum

Pilates

Tijdens de les wordt de nadruk gelegd op de volgende principes: concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Elke oefening wordt uitgevoerd met een sterk ‘powerhouse’, d.w.z. de samenwerking van rug, buik en bekkenbodem. Elke beweging die je maakt, begint bij die kern van je lichaam. Een sterk powerhouse zorgt voor meer kracht en balans bij alles wat je doet. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Pilates helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Veel fysiotherapeuten

gebruiken de Pilates methode als aanvulling op hun reguliere behandelingen.


De voordelen

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Pilates is een waardevolle training omdat een sterke kern en soepelheid essentieel zijn om je fit te voelen. De principes van Pilates kunnen in elke training worden verwerkt. De effecten van Pilates zijn soms al na een aantal weken te voelen. Bij onze Pilates lessen variëren we door gebruik van gebruik van kleine gewichtjes of met

weerstandsbanden.


PILATES IS NET ZO GOED VOOR MANNEN ALS VOOR VROUWEN!

Eén van de grootste misvattingen over Pilates, is dat het enkel voor vrouwen is. Heel veel mannen doen aan Pilates om hun prestaties in andere, meer explosieve sporten te verbeteren. Voetballers, hockeyers en co hebben snel last van kwetsuren en pijnlijke gewrichten: ook wie veel spieren heeft, is kwetsbaar –misschien zelfs meer dan minder gespierde mensen. Je mag nog met de schouderbreedte van een kleerkast pronken, de minste verkeerde beweging veroordeelt je tot een maand platte rust, terwijl je ploegmaten vrolijk verder sporten.

Door hun lichaam met Pilates te versterken, zijn mannen daar niet alleen beter tegen bestand, maar kunnen ze ook meer kracht in hun prestaties steken. Een doorwinterde loper zal bijvoorbeeld merken dat hij na een maand Pilates plots nog sneller en langer kan sprinten, enkel en alleen omdat zijn benen meer kracht hebben.